Rob Pouw, Keurslager

Pork Best

Hollands

Dit varkensvlees komt van varkens van Hollandse boeren. Daar scharrelen ze vrolijk door het hok. Het zijn varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Als deze varkens het naar hun zin hebben en op de juiste wijze worden gevoerd, laten ze een gezonde vleesgroei zien. En dat gebeurt ook; want bij de boer hebben ze het goed. Het zijn familiebedrijven met liefde voor het vak.

Een vrouwtjesvarken noemen we een gelt, een mannetjesvarken een beer. Pork Best varkensvlees is uitsluitend vlees van een gelt. En dat is goed nieuws want het vlees van de gelt is namelijk altijd mals en bijzonder smaakvol!

Lekker

Dit vlees heeft maar weinig overtollig vocht. Daardoor schroeit het karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Dat komt bijvoorbeeld omdat de varkens door korte transportafstanden zo min mogelijk stress hebben.

Dat Pork Best zo lekker is komt omdat er veel aandacht is voor kwaliteit; vanaf de biggenfokkerij tot aan slagerij.

Daarna komt nog één belangrijke schakel: de bereiding door uzelf. Wilt u de kwaliteit en smaak van Pork Best ervaren, dan is het belangrijk dat u het vlees op de juiste manier bakt/braadt. Al hebt u jarenlange ervaring, vraag uw slager toch eens naar zijn mening. Hij zal u graag advies geven over de bereiding van Pork Best.

Dat wordt genieten!

Verantwoord

Het is u niet om het even welk vlees u eet. U kiest voor de volle smaak van Pork Best. Maar wat u in dit vlees ook proeft, is dat de varkens het naar hun zin hebben gehad. Ze hebben een goed leven gehad bij de boeren. Dat is een kwestie van dierwelzijn en duurzaamheid. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn op de boerderij belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

In de gezonde omgeving waarin de varkens opgroeien, wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van antibiotica. Dat is gunstig: daardoor is Pork Best ook voor u gezond vlees.

Duroc de Batallé

Als belangrijkste kenmerk, heeft de Duroc de Batallé een hoog aandeel intramusculair vet waardoor het verse vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. 
Voor de culinaire specialist, die een uniek product waardeert, hebben wij vers vlees met een hoge meerwaarde: Lomo (rug), Solomillo (haasje), Corono de lomo (rib) en Cabeza (nek). Dit vlees heeft een uitgebalanceerd en hoog aandeel intramusculair vet.

TIP: Het fijnste resultaat heeft u indien licht rosé bereid zonder overdadig gebruik van kruiden of specerijen.

Dit maakt de Lomo, Solomillo, Corono de Lomo en Cabeza zeer mals en sappig. LOMO koppelt een smaak aan een aangename beet en is ronduit lekker. SOLOMILLO is botermals en heeft een uitermate verfijnde smaak.

Rob Pouw, Keurslager

Soesterbergsestraat 55
3768EB Soest
0356028484
0355880934

Klik hier om uw route te bepalen

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten