Rundvlees van onze eigen koeien

Een goede huisvesting in combinatie met gezonde voeding van runderen zorgt voor een mooi eindproduct. Namelijk puur en eerlijk rundvlees. Daarom werken wij samen met een aantal boeren die het dierenwelzijn verankerd hebben in hun bedrijfsvoering.

Dierenwelzijn hoog in het vaandel

Onze boeren hebben het welzijn van de runderen hoog in het vaandel staan. De runderen lopen 's zomers buiten. Wanneer ze op stal gaan zijn dit ruime schone stallen, met een dik ligbed van stro. De kalfjes gaan gewoon met de koeien mee de wei in en drinken moedermelk. Een natuurlijk proces van opgroeien.

Een gevarieerd voedingspatroon

De runderen krijgen een combinatie van verschillende soorten voer te eten, namelijk: maïs, mestbrok, aardappels en bieten. Allemaal natuurlijke ingrediënten. Dit gevarieerde voedingspatroon zorgt ervoor dat een rund graag eet en gelijkmatig zijn punt van rijpheid bereikt.

Het IKB- systeem

Naast de extra maatregelen die onze boer al treft, werkt hij ook met het IKB-systeem op de boerderij.

Rob-met-koeien

Dry-aged beef

Wat is het?

Rundvlees wordt vaak te vers gegeten. Om de smaak echt tot zijn recht te laten komen, net zoals dat vroeger gebruikelijk was,  is het nodig dat het vlees enkele weken rijpt. Het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel, waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden. In de periode van rijpen blijft het vlees in de been, wat de smaak nog meer ten goede komt. Deze wijze van vlees rijpen noemen we ook wel “ dry ageing”. Dit is anders dan de gebruikelijke manier van vleesverwerking in Nederland, waarbij het vlees na verwerking vacuüm wordt verpakt. Bij dry ageing duurt dit proces minimaal 21 dagen.

Wat gebeurt er tijdens de dry ageing periode?

n de periode dat het vlees rijpt, ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees. Deze korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming. Gedurende de rijpingsperiode verliest het vlees 30% van zijn vocht en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Hierdoor wordt de vleessmaak veel geconcentreerder en malser van structuur.

Wat gebeurt er tijdens de dry ageing periode?

Wat gebeurt en na de dry ageing periode?

Zodra het vlees uit de speciale dry ageing koelcel komt, is het nog niet gelijk klaar voor consumptie. Door het rijpen voelt het vlees hard en droog aan, en het oogt zwart aan de buitenkant. Wanneer het zwarte, droge gedeelte (bescherming) van het vlees wordt weggesneden verschijnt er een prachtig helder, boterzacht, rood stukje vlees.  

Wat gebeurt en na de dry ageing periode?

Voor het dry aged vlees dat wij verkopen, maken wij uitsluiten gebruik van het Blonde Agataine ras, dat gehouden, gemest en geslacht is volgens de normen en waarden van het KDR (Keten Duurzaam Rundvlees).

Hierdoor kunnen wij u ervan verzekeren dat u een eerlijk stukje vlees op uw bord heeft. Want ook bij ons geldt : eerlijk is heerlijk!

Rob Pouw, Keurslager

Soesterbergsestraat 55
3768EB Soest
0356028484
0355880934

Klik hier om uw route te bepalen

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten