Doordat Polderlam zelf de regie voert over de totale keten weten we zeker dat Polderlam 100% natuur is en 100% gegarandeerde kwaliteit. ‘Toevoegingen’ en ‘verbeterproducten’ komen in ons woordenboek niet voor. Het malse gras en het bouquet van de polder vormen de grondslag voor de unieke smaak. En dat proef je.
De Polderlammeren komen van geselecteerde boeren die volop bezig zijn met het dierenwelzijn. Dit resulteert in uitloop in de ruime weilanden met het rijke gras en de frisse lucht. Daarnaast hebben de dieren een maximale weidegang. Al deze invloeden bij elkaar geeft het Polderlam een unieke, malse smaak.
Polderlam ligt zo vanaf de wei in de winkel. De voedselkilometers van dit lamsvlees is laag voordat het in de schappen belandt. Wie Polderlam eet draagt zo bij aan een duurzame lifestyle. En natuurlijk is dit van grote betekenis voor de superieure smaak van het vlees.
Hoe beter de leefomstandigheden van het lam, hoe beter de kwaliteit en de smaak van het vlees. Dat betekent vooral: genoeg beweging. Eigenlijk is dat bij elke schapenhouderij in Nederland goed geregeld.
Veel lamsvlees is bovendien afkomstig van boerderijen waar men schapen ‘erbij doet’. Geen grote kuddes dus, maar kleine aantallen schapen. Die alle tijd en ruimte krijgen om lekker in de wei te grazen. En dat proef je!